Franske, finurlige og fantastisk gakkede Oli Bistro

Oli-Bistro-madogvinbloggen.dkMeningerne om Oli Bistro og Olivier, manden bag Oli Bistro (samt et par andre meget prisvenlige madtempler) er mange og meget delte.

Men manden og restauranterne han har, er nu noget helt specielt, noget som kun kan findes i Aarhus, samt afsidesliggende områder i Frankrig.

Olivier er indbegrebet af Frankrig anno 1970 eller evt. lidt senere, de laves bare ikke sådan mere. Idag vælger man ofte at være mainstream
og flyder bare med strømmen for at please flest mulige og håbe på mere guld i kassen.

Gak-Oli-Bistro-madogvinbloggen.dkMen sådan er det ikke her, her er det Oliviers humør og ønsker der sætter dagens orden. Den kan svinge fra middelmådig og opad. Men stor respekt herfra med de økonomiske briller på. Det er svært at finde noget der er bedre til prisen i nordeuropa

Vi bestilte husets hvid og en sportscola fra Hancock. Det stod på bordet under 2 minutter efter bestilling.

Forret-Oli-Bistro-madogvinbloggen.dkForetten var en udmærket blomkålssuppe med peberrod. Ganske udmærket og velsmagende med godt brød til. Husets hvid passede fint dertil (140,- pr flaske).

Hovedret_fiskHovedretterne bestod af Kulmule med Camarqueris fra Costieres de Nimes i Frankrig, hjembragt af Peter Paris & co.
Fisken var ikke helt korrekt dampet og risene ikke helt op i det røde felt. Vores mening om denne ret, var at det var lidt sjusket, en skam da den nemt kunne have taget stikket hjem.

Hovedret-Oli-Bistro-madogvinbloggen.dkDen anden hovedret var Bavette, en fransk okseudskæring fra ryggen, der også er kendt i USA som flapmeat. Kan minde i struktur om flanksteak, dog typisk mere regulær. Det ene stykke kød var utrolig velsmagende, selv om det var lidt overstegt, hvor det andet stykke var tykt og ikke rigtigt mørt, samt en smule smagløst. Dog skal det nævnes at nabobordet fik ensartede stykker der gled meget hurtigt ned. Kødet blev ledsaget af en grovmos og en dejlig sauce med gullerødder. Rødvinen var en ganske udmærket Crozet Hermitage 2014 og huset bød på et glas Vacqueyras oveni ub.

Hygge-Oli-Bistro-madogvinbloggen.dkVi sluttede af med 2 kaffe fra kanden og en ganske udmærket æbletrifli. Desserten kostede 10,- på bon, og kaffen 25, burde nok have været omvendt, for desserten var absolut i orden.
Totalt 995,- for 4 personer der hver fik 2 retter, en dessert, 2 kaffe, en sportcola samt 2 flasker vin. Det er svært af få mere for pengene. Stilen er ærlig og fransk uden dikkedarer. 3 ud af 6 for denne dag.
Men du kan dagtens ramme dage hvor det er 4 ud af 6 eller sommetider 5 ud af 6 og hallelujaeh hvor orglet synger disse dage. Det er næsten billigere at spise frokost på Oli incl. vin end det er at drikke en kop kaffe, på en af de mondæne kaffebarer i byen. Kom nu afsted fra nær og fjern og oplev den ægte franske stil.

Facebook siden for Oli Bistro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *