Old school hønsekødssuppe

Hønsekødssupper-madogvinbloggen.dkHvem husker ikke de gyldne tider hos bedste forældrene, en søndag til middag.

Man startede med den evigt populære hønsekødssuppe, hvor der var finthakket rodfrugter samt kød- og melboller.

En god klassisk dansk ret der begejstrer både unge som gamle, kan også anbefales som godnat mad som afslutning på en større fest. Her i en rustik og dejligt enkel udgave hvor hønsekødet tilfører en lækker autenticitet.

Smager ekstra dejligt når det er koldt, blæsende og regnende udenfor. Husk godt hjemmebagt brød til og vigtigst af alt, at man godt må slubre når det er suppe.

Hønsekødssuppe-madogvinbloggen.dkHønsesuppe til 4 personer:
• 1 suppehøne (1100-1500g)
• 3 liter vand
• 1 løg
• 1 porre
• ¼ knoldselleri
• 4 gulerødder
• 2 pastinakker
• 2 persillerod
• 6 fed hvidløg
• 10 stk. champignon
• 15 g plukket frisk timian
• Salt og peber
• Pynt: persille eller timian

1. Skyl hønen og sæt den i en gryde med vand. Lad den koge op og når den koger skru ned for varmen så den simrer stille og roligt i 2 timer.
2. Tag hønen op pluk kødet af. Sæt skrogen ned i gryden ingen og lad det simre videre i 2 timer.
3. Tag skroget op og sigt suppen.
4. Skyl og skræl alle grønsagerne inden de skæres i tern. Kom nu grøntsagerne i gryden med hønsesuppen og lad det hele simre lystigt videre i 1 ½ time
5. Tilsæt timian og hønsekød og lad det boble videre i 5 min.
6. Smag til med salt og peber.
7. Serveres og pyntes af med lidt timian eller persille.

Husk nu endeligt det gode hjemmebagte brød.

 

Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.
Jónatan Kristjánsson

Author: Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *