La Pizza – Historien bag den elskede spise

La-Pizza-madogvinbloggen.dkLa Pizza – Den sande historie fra Napoli – Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Pizza er en institution idag… du kan ikke bevæge dig ret langt uden at støde på et pizzaria, eller en af deres budbiler der med lynets hast (og sikkert manglende respekt for noget nær alle færdselsregler) er på vej ud med denne delikate sag.

pizza-madogvinbloggen.dkNæsten uanset hvor man befinder sig, kan man nyde en pizza, dog er kvaliteten af dem svært svingende fra de fedtede kaloriebomber over i kulinariske mesterværker. Intet sted i verden får man dog en så uovertruffen og uforglemmelig pizza som i Napoli, pizzaens hjemby.

La-pizza-little-chef-madogvinbloggen.dkNikko Amandonicos har med La Pizza skrevet en spændende gennemgang af en historie- og kogebog der er spækket med flotte billeder. Det er en hyldest både til den Napolitanske pizza og til selve byen, hvor pizzaens historie fortælles. Her er så opskrifter på både de klassiske versioner men skam også lidt moderne tiltag inden for “pizza-bagningen”.

Olives-tuna-pizza-madogvinbloggen.dkFotografen Eva-Marie Rundquist har taget en super lækker stribe billeder der pifter historien op og giver lyst … nej UBÆNDIG TRANG til at komme igang med at rulle dejen ud. Det er både stemningsbilleder fra Napoli, hvor der kræses for vore forestillinger og drømme, men også mundvands-fremmende billeder af råvarer og selvfølgeligt de færdige pizzaer.

La-pizza-master-chef-madogvinbloggen.dkGlæden ved at lave pizzaen selv er stor og det eneste der er bedre, er at lave det med nogen man holder af. Familie og venner bør, og skal trækkes med ind i hyggen, og om den bages færdig i ovn eller grill, om der er bagesten under eller ej så er det bare med at komme i sving. Inspireret af La Pizza gik yngste musen og jeg så ellers igang og fik bagt pizza med forskellige toppings.

Bagt-pizza-madogvinbloggen.dkDet gode ved La Pizza er at vi kommer tilbage til rødderne og får … ryddet op og revitaliseret den kære pizza. Væk fra den overfyldte blandede bunke færdige”pizza-toppings” fra køledisken, og tilbage til nogle få og enkle råvarer.

En god durum-mel og ordentlig tid til at hæve,

Dejen-pizza-madogvinbloggen.dker nok to af de vigtigste faktorer for at grunden lægges ordentligt.

Opskriften på dejen i La Pizza er den originale, der er så himmelråbende enkel at det næsten er smukt.

Der er kun en ting at sige… “Kom i gang”

Michael Pearson

Kan da ikke andet end at være interesseret i god vin,
specialøl, mad samt tilblivelsen af denne. Har en indbygget afsky-knap for "fabriksmad" og den moderne industrialiserede justering af råvarer. Sommelier og Vinpusher samt far til 3 dejlige unger.

Author: Michael Pearson

Kan da ikke andet end at være interesseret i god vin, specialøl, mad samt tilblivelsen af denne. Har en indbygget afsky-knap for "fabriksmad" og den moderne industrialiserede justering af råvarer. Sommelier og Vinpusher samt far til 3 dejlige unger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *