Borgoforte 2013 – Toscana igt. Villa Pillo

BorgoforteVilla Pillo blev bygget tilbage i middelalderen, lige midt i Chianti området, ikke langt fra San Gimignano, Volterra og Siena. Det var dengang de vigtigste byer i området, hvor der både blev fremstillet og handlet med silke, alabast, lertøj og glasvarer.
I dag er Villa Pillo ejet af amerikaneren John Dyson, der også ejer vinerier i Usa. På Villa Pillo satses der primært på den lokale Sangiovese, Cabernet, Syrah og Merlot. Domænet fremstiller også olivenolie.

En god gammel kending i glasset, mørk, medium fyldig, med dejlig tørhed, charme og fasthed i smagen.

Stilen er typisk Super Toscaner stil: sammensætningen er Cabernet Sauvignon, Merlot og den område typiske Sangiovese drue, der dominerer med hele 50%

Pillo-Wineshop-VilaPillo-Borgoforte

Stilen er en blanding af en moderne Chianti og en Super Toscaner i den moderate ende af skalaen.
Druerne er høstet når de er optimalt modne, med den rigtige modenhed i druerne, ingen grønne tanniner.
Vinen er faktisk meget generøs i sin duft. Den vælter op ad glasset med varme og Cabernet, læg dertil  mørke bær, krydderi og en snert af forventet tørhed i smagen, som selvfølgelig skyldes den store mængde af Sangiovese.

Toscana-BorgoforteSmagen er igen præget af mørke bærnuancer, fasthed, krydderier og en snert af tørre solbær. Vinen hælder mod det fyldige uden at være tung, det skinner igennem at vinen har været fadlagret på små egefade. En herlig vin at nyde nu til evt lammeretter, pasta og klassiske toscanske kødretter. Magtfuld og velafstemt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *