Romersk vellevned, en kogebog der er helt sin egen

Anders Grøndahls Romersk vellevned – Grøn gastronomi fra Campo dei Fiori

En herlig lille kogebog med masser af nemme og hurtige opskrifter fra det basale romerske køkken.

Bogen er trykt på tykt genbrugspapir, uden billeder, men i stedet med hyggelige kobberstik, gamle illustrationer og tegninger fra forfatterens egen hånd. En dejlig cocktail af små anekdoter om Rom, maden og mennesker der har deres hverdag her.

Romersk-vellevned-Anders-grondahlOpskrifterne er små og hurtige, perfekt til frokost eller en menu med flere små retter, just som romerne elsker det.

Bl.a. kan nævnes Funghi porcini alla Piero. Kogt vand med peberfrugter. Fettuccine som i Napoli. Pastagratin med artiskokker. Den meget klassikse og simple Spaghetti aglio, olio, peperoncino. Altså Spaghetti med hvidløg, olie og chili. En af de simpleste retter der kan laves, men også meget hurtig at fremstille og næsten gratis.

Til desserten fristes der bl.. med Ricottatærte, mandelsmåkager og meget mere.

Bogen er dejlig afslappet og tilbyder læseren indlevelse i området omkring Campo dei Fiori og et grundlækkende kendskab til de mest benyttede råvarer i Rom.
Som en lokal ældre citeres i bogen ”Adesso arrivo il piu bello momento della giornata – il pranzo” Nu kommer det smukkeste øjeblik på dagen – frokosten. Og mange mange flere findes i denne dejlige uhøjtidelige bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *