Fra Abruzzo bringer vi en vin fra et mindre vinhus, hvis rødder daterer sig tilbage til 1928. Navnet er Carminucci, et lille familiedrevet vineri, med sans for kvalitet og vintradition. D.O.C. produktionen består af rød, hvid og rosevin, alle fra egne marker i de omkringliggende bakker. I marken er udbyttet fra stokkene lavt, hvilket bidrager til kvaliteten af de enkle druer og intensiteten samt smagen af vinen. Resultatet, en flot udnyttelse af potentialet i både vinmarkerne og druerne.
Vinproduktion er i bund og grund landbrug som meget andet. Man kan med fordel hæfte sig ved, hvor stor en indsats der lægges i arbejdet i markerne, der næsten altid, vil reflektere sig i slutproduktet. Har man modet på, at sætte sig kort ind i vinhusets gøren og kunnen samt deres fremgangsmåder, giver det ofte en retvisende indtryk af vinen og dets kvalitet.
Men lidt om vinen. 2011 Carminucci ”Naumachos” består af 70 procent Sangiovese og 30 procent Montepulciano.
Den har en dyb uigennemtrængelig mørk farve med lilla nuancer, der røber en fyldig vin med afrundede og behagelige tanniner. Den er i smagen blød, lang samt jordlig og krydret. En fremragende vin at servere med rødt kød, lam, lasagne og andre retter, der er stærke og krydrede i smagen. Kan også sagtens nydes alene. Husk at give den luft.
Bue Poulsen
Latest posts by Bue Poulsen (see all)
- Domaine Saint Pierre 2010 – Coteaux d’Aix en Provence - April 28, 2016
- Karafler og dekantering - March 23, 2016
- 2009 Le Soula Blanc – Côtes Catalanes VDP – Vin de Pays des Côtes Catalanes - March 23, 2016