Naumachos Rosso Piceno Superioré 2011 – Carminucci

Fra Abruzzo bringer vi en vin fra et mindre vinhus, hvis rødder daterer sig tilbage til 1928. Navnet er Carminucci, et lille familiedrevet vineri, med sans for kvalitet og vintradition. D.O.C. produktionen består af rød, hvid og rosevin, alle fra egne marker i de omkringliggende bakker. I marken er udbyttet fra stokkene lavt, hvilket bidrager til kvaliteten af de enkle druer og intensiteten samt smagen af vinen. Resultatet, en flot udnyttelse af potentialet i både vinmarkerne og druerne.

Vinproduktion er i bund og grund landbrug som meget andet. Man kan med fordel hæfte sig ved, hvor stor en indsats der lægges i arbejdet i markerne, der næsten altid, vil reflektere sig i slutproduktet. Har man modet på, at sætte sig kort ind i vinhusets gøren og kunnen samt deres fremgangsmåder, giver det ofte en retvisende indtryk af vinen og dets kvalitet.

Naumachos-carminucciMen lidt om vinen. 2011 Carminucci ”Naumachos” består af 70 procent Sangiovese og 30 procent Montepulciano.
Den har en dyb uigennemtrængelig mørk farve med lilla nuancer, der røber en fyldig vin med afrundede og behagelige tanniner. Den er i smagen blød, lang samt jordlig og krydret. En fremragende vin at servere med rødt kød, lam, lasagne og andre retter, der er stærke og krydrede i smagen. Kan også sagtens nydes alene. Husk at give den luft.

Bue Poulsen

Gastrofil og sjovt nok med et voldsom blæs af Vinifilisme. Har smidt folderne i Restaurations- og vinbrancen, hvor det geografisk har spændt helt til Adelaide i Australien.

Author: Bue Poulsen

Gastrofil og sjovt nok med et voldsom blæs af Vinifilisme. Har smidt folderne i Restaurations- og vinbrancen, hvor det geografisk har spændt helt til Adelaide i Australien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *