Bagt rødfisk på spinat, edamamebønne og cherrytomat saute med sauce vin blanc

Rødfisk-spinat-tomat-edameme-madogvinbloggen.dkRødfisken kan ved første øjekast ligne en rød aborre. Udstyret med en orangerød ryg, der er garneret med store, ru skæl, samt store pigge (bare rolig de er ikke giftige). Øjne kan godt se lidt mærkelige ud, da de „popper ud“ når de trækkes op af vandet og trykket mindskes. De lever normalt på 100 til 900 meters dybde i Nordatlanten.

cherrytomaterKødet er dejligt fast og kan minde om krabbe i smagen. Rødfisken får en meget flot farve, når den steges på skindet, husk dog endeligt at skrabe fri for skæl. De små rødfisk er velegnede til at stege på panden mens de større sagtens kan steges i ovnen.

• 400 g rødfiskefilet uden skind
• 10 cherrytomater
• 250 g spinat
• 150 g edamamebønner (pillede)
• 1 løg
• 1 fed hvidløg
• 1 laurbærblad
• 200 ml hvidvin
• 200 ml fløde 38%
• 3-4 spsk. olivenolie
• Salt og peber

Sauce vin blanc:
1. Sauté 1/2 finhakket løg og 1 fed finthakket hvidløg over lav varme.
2. Når løgene er bløde tilsættes 200 ml hvidvin samt laurbærblade.
3. Reduceres indtil der er ca. 50 ml hvidvin tilbage.
4. Tilsæt fløde og lad simre i 3-5 min.
5. Smag til med salt og peber.
6. Lige før servering, skummes der op med en stavblender.

Fisken:
1. Kontroller at der er ingen ben er i fisken.
2. Skær fisken ud i pæne stykker.
3. Smør et ovnfad med lidt olivenolie og arranger fisken her i.
4. Hæld lidt olie hen over og drys med salt og peber
5. Bages ved 160°C i 5-10 min alt efter ovn samt tykkelsen/størrelsen af fisken.
6. Fisken er klar når den falder fra hinanden ved et let pres med fingeren.

Grønt saute:
1. Finsnit ½ løg og steges på en varm pande med 1 spsk olivenolie i ca. 45 sek- 1 min.
2. Tilsæt edamamebønner, sænk temperaturen lidt og stege videre i 4-5 min.
3. Så tilsættes cherrytomater og steg i 2-3 min.
4. Tilsæt til slut, spinaten hvor der steges videre i 1 min.
5. Smag til med salt og peber.

Rødfisk-spinat-tomat-madogvinbloggen.dkDet hele anrettes elegant på en tallerken først med lidt grøn saute men lidt sauce henover. Dernæst placeres et stykke fisk der også lige får en dab sauce. For det visuelle bør de flotte røde Cherrytomater ligge rundt i kanten.

Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.
Jónatan Kristjánsson

Author: Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *