Chiroubles 2014 – Domaine du Pressoir a Dames – Beaujolais

 

Chirubles-Beaujolais-madogvinbloggen.dkDenne smækre sag var ventet med spænding da man jo skal være noget arrig, for ikke at værdsætte en frisk og lækker ung sag fra Beaujolais.

Næsen var først med kølige friske røde og mørke bær og den åbnede sig rimeligt hurtigt op i glasset. Nu var der valgt store Bourgogne glas der virkeligt giver mulighed for at få luftet vinen.

Tomatpesto-madogvinbloggen.dkDen første slurk afslører en let-drikkelig og frisk bærdrevet frugt med mørke bær-nuancer og krydderi. Den ”tager på i vægt” efter noget tid i glasset (eller en karaffel) og får mere dybde samt struktur. Den er et super alternativ til en Bourgogne Rouge der normalt koster langt over det dobbelte for tilsvarende kvalitet.

Tapas-madogvinbloggen.dkServeres enten let-afkølet til mad på en DANSK sommerdag, eller på en varm sommerdag hvor den kan hældes op direkte fra køleskabet.

Vi nød Chiroubles til en gang tapas med hjemmelavet soltørret-tomat pesto og mayonnaise. Her spillede det hele bare perfekt sammen og fik en regnvejrs-mandag til at føles som en sydfransk fredag.

Michael Pearson

Kan da ikke andet end at være interesseret i god vin,
specialøl, mad samt tilblivelsen af denne. Har en indbygget afsky-knap for "fabriksmad" og den moderne industrialiserede justering af råvarer. Sommelier og Vinpusher samt far til 3 dejlige unger.

Author: Michael Pearson

Kan da ikke andet end at være interesseret i god vin, specialøl, mad samt tilblivelsen af denne. Har en indbygget afsky-knap for "fabriksmad" og den moderne industrialiserede justering af råvarer. Sommelier og Vinpusher samt far til 3 dejlige unger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *