Friske boller til morgenmaden.. frokosten eller eftermiddags hyggen

Frisk-bagt-bolle-Madogvinbloggen.dkFruen har beriget hverdagen med friskbagte boller, og uha uha hvor er de gode.
Man glemmer alt om de kedelige brød fra discounterne og de dovne bagere med forkøbte melblandinger. Prøv dem, gør det, kom nu, du kan godt, du bliver glad, det gør partneren også og resten af familien, snyd ikke jer selv for denne oplevelse.

Frisk-bagteboller-Madogvinbloggen.dkEr der noget bedre end friske nybagte boller til morgenmad? Det skulle da lige være friskpresset juice og nykogte æg oven i pakken.
Man kan også være lidt romantisk og slæbe det hele med i seng, sammen med avisen eller en eller anden tab-pad, eller hva helvede det nu hedder. Forglem nu endeligt ikke en god kop the eller kaffe.

Produktionsforvirring:
1/4 pakke gær
600 gram god hvedemel. Fra hven, gotland øko etc.
150 gram fuldkorns- eller grahamsmel, gerne mere og mindre hvedemel
1 dl ynglingsolie
25g ristede solsikkekerner eller lignende

Toppings, hvis det ønskes:
2-3 dl hakkede nødder, solsikke kerner, græskarkerner etc

Frisk-bagte-boller-Madogvinbloggen.dkOpløs gæren i det lunkne vand og tilsæt resten af ingredienserne. Rør eller ælt dejen i min. 10 minutter. Efter æltning dækkes skålen med film og sæt den derefter i køleskabet i min 12 timer, typisk natten over (kold-hævning styrer for vildt). Dejen kan sagtens holde op til 4 døgn, så man kan lave friske boller flere dage i træk.

Frisk-bagteboller-Madogvinbloggen.dkTag en portion dej og vend det i blandningen nødder og kerner. Sæt bollerne på en bageplade og bag dem ved ca 250 grader i 15 minutter uden varmluft. Der kan varieres over sammensætnigen i en uendelighed og derved gøres den mere personlig. Der er skelet meget til hvordan de gør hos Aurion, Danmarks fornemste bageri og producent af kvalitets-korn.

Det er så nemt og kræver et minimum af planlægning. Og undskyldninger?  dem er der ingen af. Husk at duften af nybagt brød er det lækreste vækkeur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *