Klassisk Lasagne

Lasagne-vinogmadbloggen.dkDen klassiske lasagne, hvor der her er brugt lidt længere tid på forberedelsen. En ret der emmer af Italien og som fortjener smækre råvarer og god tid i køkkenet.

Til 4 personer.

 


Pastaplader

• 200g hvedemel
• 2 hele æg
• 2 æggeblommer
• 2 spsk olivenolie
• ½ tsk salt

1. Sigt hvedemelet i en skål.
2. Tilsæt æg, æggeblommer, olivenolie og salt og rør den godt sammen i en røremaskine med en dejkrog eller med hænderne i mindst 5 min.
3. Brug en pastamaskine til at rulle dejen ud og husk at bruge lidt ekstra mel, så klistre ikke og hænger ved maskinen eller bordet.
4. Den skal rulles ud ret mange gange, og laves tyndere og tyndere i hver arbejdsgang. Dejen er klar når den er 1.5-2mm tyk.
5. Dejen skæres ud i stykker så den passer til det ovnfaste fad.
6. Dejstykkerne koges nu i 2 min og køles ned i koldt vand.

vinogmadbloggen.dk-lasagneOstesauce
• ½ L mælk
• 1 laurbærblad
• ½ løg
• 2 nelliker
• 40 g smør
• 40 g mel
• 150 g revet ost (mozzarella, gruyere, comte eller gouda)
• Salt, peber og muskat

1. Hæld mælken i en gryde sammen med laurbærblade, løg og nelliker.
2. Koges op og tages væk fra varmen, med det samme den koger, sæt låg på og lad det stå og trække i 30 min.
3. Smelt smør og pisk mel i. Piskes roux´en godt og tag den af blusset inden den får farve.
4. Sigt og tilsæt mælken stille og roligt ned i gryden med roux´en og pas på det ikke klumper (hvis det sker kan det reddes med en stavblender og en sigte, bagefter).
5. Smages til med salt, peber og muskat.
6. Simrer stille og rolig i 5-10 minutter mens der røres i det ca hver andet minut.
7. Osten tilsættes til sidst og får får lov til at smelte i saucen.

Bolognaise
• 700 g hakket oksekød
• 800 g hakkede tomater
• 125 g tomatpure
• 3 løg (finhakket)
• 6 fed hvidløg (finhakket)
• 2 spsk olie
• ½ L oksefond
• 1 dl hvidvin
• 1 spsk sukker
• 1 spsk oregano (tørret)
• 1 spsk basilikum (tørret)
• 1 spsk rosmarin (tørrret)
• 1 spsk timian(tørret)
• 1 spsk salvie (tørret)
• Salt og peber

Lasagne-vin-og-madbloggen.dk1. Steg løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olie.
2. Oksekødet steges på en pande og hældes over i gryden når det er klar.
3. Derefter tilsættes hvidvin, tomatpure, hakkede tomater, sukker og oksefond.
4. Koges op, hvorefter der skrues ned for varmen og skal så simre i ca 1 ½ time.
5. Tilsæt krydderurter og lad det så simre i yderligere ½ time.
6. Smages til med salt og peber.

Lægges I lag I det ovnfaste fad. Først bolognaise så pasta og dernæst ostesauce. Antallet af lag kommer lidt an på temperament og hvilket fad der bruges. Husk dog at slutte af med et lag bolognaise toppet over med ostesauce, der igen krones med en gang revet ost.
Så stilles fadet ind i en 200°C ovn i 15-20 min eller indtil osten er gylden.

Serveres gerne med en simpel grøn salat og en lækker Chianti Classico i store glas.

Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.
Jónatan Kristjánsson

Author: Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *