Meunierestegt torsk på couscous salat

Meunierestegt-torsk-på-couscous-saladEn ikke alt for krævende ret med den lækre torsk, der lokker med sit fine hvide kød. Det er en mager fisk der smager himmelsk når den er tilberedt korrekt.

Mens der fabrikeres på livet løs i køkkenet, er der rig mulighed for hygge hen over skærebrædtet hvor valget denne gang faldt på en frisk Sauvignon Blanc til at optimere processen.

Pommegranat-salat.madogvinbloggen.dkCouscous salat
• 2 dl couscous
• 1 dåse kikærter (400g)
• 4 dl vand
• ½ rødløg
• 2 forårsløg
• ½ Granatæble
• ¼ chili
• 3 spsk olivenolie
• Salt og peber

1. Hæld couscous op i en skål og bring vandet i kog med ½ tsk salt.
2. Når vandet koger kom det da over couscousen og rør lidt i den hver 5 min.
3. Finsnit rødløg, forårsløg og chili.
4. Granatæblet gøres klar.
5. Tilsæt grøntsager, kikærter og olien, hvorefter det blendes godt sammen.
6. Rør granatæble kernerne i og smag til med salt og peber.

Broccoli-madogvinbloggen.dkGrøntsags saute
• 1/3 broccoli
• 1 rødløg
• 20 stk haricot vert (grønne bønner)
• 1 spsk olie
• Salt og peber

1. Broccolien skæres ud i små buketter, løget skives og så skylles bønnene.
2. Steg grøntsagerne på en varm pande i olie. Derefter smages til med salt og peber.

Fisken
• 1 Torskefilet uden skind (4-500 g)
• Brødrasp
• 30 g smør
• 1 spsk olie
• Salt og peber

1. Rens torskefileten for ben og portionér den.
2. Drys med salt og peber.
3. Paner fiskestykkene.
4. Steges på en varm pande i olie og smør (1-3 min på hver side, varieres ud fra tykkelse)

Bygges op på en tallerken med først en god gang Coouscous, derefter en ring af grøntsags saute rundt om, og til sidst skal fisken trone majestætisk ovenpå. Serveres med en solid hvidvin med masser af fedme og pondus, hvor vi nok igen havner med en smækker Bourgogne.

Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.
Jónatan Kristjánsson

Author: Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *