Ribera del Duero Zarus Gran Riserva – Bodegas Solorca

Konceptet med at købe vin som får lov til at ligge i kælderen er i disse her-og-nu tider ikke noget vi gør så meget i mere.

Så er det jo altid dejligt at snuble over en sag med lidt alder så man får lov til at opleve hvad et par siestaer kan gøre, ved sådan en bandit.

Med en 8 år på bagen må vi jo snart regne med at denne Gran Riserva stiller med de kvaliteter som José Víctor Balbas Arroyo gik efter.

De første indtryk der hygge-myldrer op af glasset og besnærer min næse er over i en lækker krydret men frugtrig gang mørke bær.
Jeg syntes på ingen måde at fadsmagen er overdrevet, og føler bare at det hele går op i en højere enhed. De lækre modne bær og det mørke svagt ristede i baggrunden leverer et super “lyd”spor til mine smagsløg der i forvejen forstyrres af et stykke ungkvæg der får den sidste stint i ovnen.

Til selve maden var Zarus spot on og hamlede så fint op med kalvekødet, men jeg havde også holdt mig i skindet og kørt hele menuen stringent med fokus på det enkle i kødet samt en lækker svampesauce. At vinen så besidder en elegance der gør den var en habil opvarming i glasset mens de sidste småting blev klaret i køkkenet kan man så heller ikke klage over.

Man skal huske at unde sig selv disse oplevelser som en moden og drikkeklar vin kan levere.

Michael Pearson

Kan da ikke andet end at være interesseret i god vin,
specialøl, mad samt tilblivelsen af denne. Har en indbygget afsky-knap for "fabriksmad" og den moderne industrialiserede justering af råvarer. Sommelier og Vinpusher samt far til 3 dejlige unger.

Author: Michael Pearson

Kan da ikke andet end at være interesseret i god vin, specialøl, mad samt tilblivelsen af denne. Har en indbygget afsky-knap for "fabriksmad" og den moderne industrialiserede justering af råvarer. Sommelier og Vinpusher samt far til 3 dejlige unger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *