Skindstegt laks på cremet perlebyg med muslingesauc

Laks-muslingesauce-madogvinbloggen.dkLaks er en yndet spise i Danmark, men den kan (og bør) serveres på andre måder end klasket på en tallerken efter en tur i ovnen, garneret med det klassiske salat/flutes følge.
En nænsom tilberedning og det rette tilbehør løfter laksen til et helt nyt niveau. Her kan det også betale sig at besøge din lokale fiskemand og få et godt stykke vildlaks frem for de ”bur-laks” vi ofte ender med at putte i kurven. Opskriften er til 2 personer.

Fersk-laks-madogvinbloggen.dkCremet perlebyg ”risotto”:
• 150 g perlebyg
• 50 ml hvidvin
• 300 ml kyllingefond
• 50 ml mælk
• 50 ml fløde
• 50 g flødeost
• 30 g parmesan / grana padano
• ½ løg finhakket
• 1 fed hvidløg finhakket/presset
• 1 spsk olie
• Salt og peber

1. Sauté løg og hvidløg i olien i en gryde på mellem varme og pas på at de ikke får farve, ca. 4-5 min.
2. Tilsæt perlebyg og rør godt i gryden i omkring 30 sek.
3. Tilsæt hvidvin og lad koge op.
4. Tilsæt kyllingefond og lad det simre indtil væsken er væk.
5. Mælk, fløde og flødeost kommes nu i og simrer indtil du har en tyk grød.
6. Tilsæt parmesan til sidst og smages til med salt og peber.


Fersk-fisk-madogvinbloggen.dkMuslingesauce:

• 300 ml muslingefond
• 200 ml fløde
• Salt og peber
1. Kog muslingefonden op, og reducer den til 100ml.
2. Tilsæt fløde og reducer til 200 ml.
3. Smages til med salt og peber.

Fisken:
• 400 g laks
• 2 spsk olie
• Salt og peber
• ½ citron

1. Afskæl skindet godt med bagsiden af din kniv eller en skræller, OBS det sviner!
2. Skyl fisken og skærebrættet godt.
3. Læg fisken på skærebrættet med skindsiden og skær den ud i 2 pæne stykker.
4. Skær 3 ridser i skindet og drys lidt salt på skindsiden, sørg for at få lidt salt ned i ridserne.
5. Steg fisken på en varm pande i olien, drys med lidt salt og peber. Placer 1-2 skiver citron oven på fisken og sæt en grydelåg eller sølvpapir oven på fisken (så den også får varme oven på). Efter 3-4 min når skindet er sprødt skrues ned for varmen. Steges i 4-6 min, eller intil den er klar.

Laks-madogvinbloggen.dkGrøntsags saute:
• 10 grønne asparges
• ½ rødløg
• 20 haricot vert (grønne bønner)
• 1 spsk olie
• Salt og peber

1. Skyl grønsagerne.
2. Skær bunden af asparges (ca. 2cm) og så halveres de.
3. Snit rødløget.
4. Steg det hele på en varm pande, i lidt olie.
5. Smages til med salt og peber.

Anrettes på tallerkner som på billedet og her kan der eventuelt pyntes med et par dampede muslinger. Serveres med en lækker fyldig hvidvin med god krop og syre, for eksempel en Bourgogne eller lignende.

Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.
Jónatan Kristjánsson

Author: Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *