Sprød svinekøds taco med salsa verde

Servering: 2 personer

På en kold vinteraften er der ikke noget bedre end mexikansk mad, desuden er det også et kæmpe hit hos børn og vel ikke helt af vejen som tømmermandsmad. Også god måde på af få brugt sine rester fra langtidsstegt svineskank, nakkefilet, brystflæsk etc. Der kan selvfølgelig også bruges kylling eller oksekød. Velbekomme

Svine-tacoKød:
300 g plukket svinekød
3-4 spsk svinefedt eller baconfedt
300 g kogte sort bønner
8 stk taco skaller
1 stort løg (ca. 100 g)
4-5 fed hvidløg
½ spsk stødt koriander
1 spsk spidskommen
1 spsk stødt chili
1 tsk paprika
Salt og peber

Et godt tip er at gemme alt fedt som kommer fra det kød som man laver fordi det kan altid bruges igen og smager bedre end stegeolie.

1. Begynd med ad stege svinekødet i fedten på høj varme c.a. 5 min
2. Hak løg og hvidløg.
3. Tilsæt bønner, løg og hvidløg på panden sammen med svinekødet og forsæt med at stege i 6-8 min.
4. Sæt taco skallerne i ovnen på 150°C i 5 min
5. Drys kryderiene over og der steges i 2-3 min til, så smagen rigtigt lokkes ud af krydderiene.
6. Smages til med salt og peber

Svine-taco-madogvinbloggenSalsa verde:
1 grøn peberfrugt
½ fersk jalapenos (eller 5-6 skiver syltede jalapenos på glas)
1 lille fed hvidløg
¼ løg
1 bundt koriander eller persille
2 hele lime (Skal og saft).
1 tsk rørsukker eller honning
½ dl olivenolie
Salt og peber

1. Snit alt grønt i en skål.
2. Pres limesaften ud i en skål hvor der også rives skal ned i (økologisk frugt anbefales).
3. Olie, sukker, lidt salt og peber tilsættes.
4. Blendes groft med en stavblender eller kan eventuelt laves i en foodprocessor.
5. Smages til med salt, sukker og peber.

Tilbehør:
Avocado
Tomater
Creme fraice
Koriander/persille blade til pynt

Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.
Jónatan Kristjánsson

Author: Jónatan Kristjánsson

Arbejder som Kok hos Madhuset Pedersbæk og har tidligere været på Dragsholm Slot, Hotel Holt Sushisamba og Cafe Stranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *