Skimmel ost, at elske eller hade, det er ost der har sine tilhængere og absolut også det modsatte.
Men en tur i ovnen dæmper ostens karakter, samt giver en rigtig god kompleksitet til de grillede peberfrugter. En ret der er skøn i hverdagen, da tidsforbruget er minimalt og imens den hygger sig i ovnen kan man sagtens
Hænge vasketøj op, nå et afsnit af Down Town Abbey, nyde et glas kølig hvidvin eller hvad man nu ellers har travlt med.
– 1 portion tærtedej på 250-300 gram
– 4-6 store røde peberfrugter
– 200-250g blå ost, gorgonzola, stilton etc
– 1 frisk chili, finthakket
– 3 æg
– 1 dl mælk, fløde eller creme fraiche
– Salat, gerne rucola
Sæt ovnen på grill og så skal peberfrugterne bare grille indtil de begynder at blive sorte.
Tag dem ud og læg dem i en plasticpose. Stil dem koldt i 10 minutter, hvorefter de tages ud og skindet flåes af.
Skær dem så i brede strimler.
Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform.
Fordel peberfrugten over hele dejen, og den blå ost smuldres over hele tærten.
Drys derefter den finthakkede chili over hele fladen.
Pisk æg og mælk sammen, krydr med salt og peber og kom det i tærten.
Fold siderne ind over fyldet og bag ved 200 grader i ca 45 minutter. Lad den gerne hvile i min 5 minutter inden den serveres.
Anret med rucola eller anden god salat med masser af smag.
Hvis man ønsker mere smag kan man eventuelt servere en sennepsdressing til
Latest posts by Preben Plougmann (see all)
- Tærte med blåskimmelost og grillede peberfrugter - April 21, 2016
- Kyllingelår a la Bourguignon - March 21, 2016
- Friske boller til morgenmaden.. frokosten eller eftermiddags hyggen - March 11, 2016